Prezentarea proiectului pentru zona Circului

Art 5_0

În data de 29 Aprilie 2016, ora 10:00, a fost prezentat proiectul Amenajarea zonei neprotejate, spaţiul public – Circul din Chişinău şi zona adiacentă din bd. Renaşterii., care a obținut Premiul al II-lea în cadrul concursului de Urbanism și Arhitectură organizat de către Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, Ambasada Franței la Chișinău și Primăria Municipiului Chișinău.

Din cauza suprapunerii unor motive obiective și subiective care nu au permis organizarea în altă dată, prezentarea a fost anunțată în data de 27 Aprilie 2016 (https://www.facebook.com/events/1038476062885698/), atrăgând critici pertinente din partea reprezentanților societății civile.

Proiectul a fost prezentat de Mihai Danciu și Inesa Lisnic, reprezentanți ai echipei câștigătoare. Ceilalți membri (Ion Burungiu și Ion Prunici) nu au putut participa la eveniment. În sală au fost prezente 12 persoane, dintre care consilieri municipali, arhitecți ai MIEZ Arhitectura și alte persoane. Prezentarea a beneficiat de transmisie live din partea privesc.eu (https://www.privesc.eu/arhiva/66889/Prezentarea-proiectului-pentru-Zona-Circului), urmarită de 13.171 de persoane.

Prezentarea a fost urmată de un dialog liber între echipă și persoanele prezente în sală. Au fost sintetizate principalele observaţii/comentarii, răspunsurile şi propunerile de înglobare în strategia de ansamblu pentru dezvoltarea proiectului.

Articolul este redactat odată cu lansarea acestui site (Iunie 2016). Sursa: https://www.privesc.eu/arhiva/66889/Prezentarea-proiectului-pentru-Zona-Circului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *