Teatrul de vara

8 Teatru

Pentru a suplini lipsa unor activitati care sa anime zona de parc, propunem amenajarea unui amfiteatru de vara pe malul lacului nou Holbocica, orientat catre apus pentru efecte deosebite.

DELIMITAREA ZONEI

Zona de interventie este malul estic al lacului Holbocica, intre cele 4 parcele rezidentiale aflate in proprietate publica.

SITUAȚIA EXISTENTĂ

Zona este in prezent neamenajata, fara a fi desemnata o functiune clara. Parcela propusa este de fapt parte a terenului major cu destinatie speciala S, aflat intre cele 4 parcele figurate pe planurile cadastrale care sunt ocupate cu parcele rezidentiale. Proprietatea este publica, permitand orice tip de amenajari. Accesul este asigurat prin strada Bulbocica.

Amfi

Disfunctionalitati:

Prezenta parcelelor rezidentiale poate reprezenta o piedica pentru integrarea in ansamblul spatiilor verzi.

EXEMPLU DE BUNA PRACTICA

Pavilionul plutitor din lemn, intitulat Pavilionul Reflexiilor,  a fost principala atractie a Bienalei Europene de Arta Contemporana din Zurich. Structura temporara a fost realizata de Studio Tom Emerson si o echipa de studenti ai ETH Zurich. Fiind construita din lemn, instalatia este o platforma multifunctionala cu un ecran LED gigant, un stand pentru spectatori, un bazin pentru inot si un bar.

Pavilion

PROPUNEREA

Pavilionul continand un amfiteatru si o scena plutitoare va fi amplasat in conformitate cu aspectul general al intregului ansamblu. Numarul de spectatori pentru care se propune amenajarea este de 3-5.000 de persoane, cu o posibilitate de extindere a numarului pana la 10.000 prin amplasarea acestora direct pe peluza, pe versantul dealului spre Rascani.

OBIECTIVE:

Edificarea unui pavilion format din doua componente, scena si amfiteatru-auditoriu, cu functiune publica, in spatiu deschis, destinata activitatilor de tipul spectacolelor, festivalurilor sau evenimentelor complexe.

IMPLICA-TE!

Aceasta este doar o propunere. Implică-te și spune-ne ce ar trebui sa contina Teatrul de vara pentru a fi o atractie deosebita, în secțiunea de comentarii de mai jos. Vom discuta toate opiniile și vom încerca să le integrăm în conceptul de ansamblu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *