Bulevardul

2 Bd

Calea Orheiului va deveni un bulevard verde, model pentru prospectele largi chisinauiene, in care prioritari sunt pietonii si ciclistii, dar si utilizatorii transportului in comun. Spatiul public nou propus aduce impreuna cele doua laturi ale bulevardului pentru a creea un spatiu public pozitiv, reprezentativ, orientat catre nodul de interschimb Visterniceni.

DELIMITAREA ZONEI

Zona de interventie este prospectul Caii Orheiului si parcelele cu acces imediat dinspre acesta.

SITUAȚIA EXISTENTĂ

Calea Orheiului este cea mai importantă arteră de acces dinspre zona nordică a Chişinăului, ieşirea spre Orheiul Vechi, către Calea Moşilor, Calea Basarabiei şi zonele industriale cele mai importante ale oraşului. Regenerarea zonei este direct dependentă de intervenții de reconfigurare a traseului traficului greu la nivelul întregului municipiu. Astfel, orice intervenție este amânată până la adaptarea străzilor Socoleni (și prelungirea spre intersecția dintre străzile Mircești și Petricani), Bucovinei, Nicolae Milescu-Spătaru, Transnistria, Meșterul Manole, Voluntarilor și Uzinelor pentru a suporta un trafic continuu, intensiv.

Orhei existent

Zonificarea functionala reglementata in Planul Urbanistic General presupune existenta urmatoarelor tipuri de functiuni adiacente Caii Orheiului: Re – in zona strazii Doina este propusa revitalizarea prin realizarea unui Plan Urbanistic Zonal si restructurarea structurii urbane de ansamblu; acelasi lucru este prevazut pe latura opusa, in zona rezidentiala actuala; C2 – pe latura sudestica a strazii se afla imobile cu destinatie comerciala, pana la intersectia cu prelungirea strazii Visterniceni; in prima parte sunt functiuni comerciale cu parcaj nenormat pe străzi cu circulaţie intensă şi normat în zone cu densitate redusă; C7 – pe aceeasi latura, la baza strazii se afla doua parcele cu cod C7, aferent zonelor comerciale cu trafic intens.

Eliberată de poluarea autocamioanelor, Calea Orheiului rămâne un prospect stradal larg, care prin reconfigurare poate oferi în primul rând suprafețe pietonale suficiente, aliniamente de arbori plantate pe fâșii de spații verzi, piste de biciclete, traversări sigure și locuri de parcare amplasate în locațiile potrivite.

Disfunctionalitatile strazii actuale:

Lipsa unui caracter specific; lipsa sau discontinuitatea infrastructurilor dedicate pietonilor, ciclistilor si transportului in comun; acces deficitar spre gara Visterniceni; poluare fonica si atmosferica prin traficul greu pe care il suporta; segregarea comunitatii rezidentiale Visterniceni fata de Posta Veche.

EXEMPLU DE BUNA PRACTICA

Avenue Foch din Le Havre este prospectul central din noul oras Le Havre, Franta, refacut dupa al Doilea Razboi Mondial. Recent, acesta a fost refacut pentru a include un spatiu dedicat transportului in comun. Pentru acest bulevard nu se prevad facilitati deosebite pentru automobile, fiind reduse la cate o banda de circulatie per sens si locuri de parcare in lateral. Primeaza conditiile de promenada si plimbare cu bicicleta dinspre centrul istoric spre zona de plaja la Oceanul Atlantic.

Foch Le Havre

PROPUNEREA

Noul Bulevard Calea Orheiului va reprezenta pentru comunitatea Visterniceni – Posta Veche acel prospect stradal care ofera oportunitati pentru activitatile curente, dar si pentru cele optionale sau cele intamplatoare. In acest fel, Calea Orheiului devine pentru spatiul public care aduce impreuna locuitorii si le permite sa petreaca un timp placut. In acelasi timp, bulevardul sustine activitatile de business care sunt fundamental necesare pentru degrevarea centrului istoric de presiunea imobiliara. Concentrarea activitatilor pe Calea Orheiului si gara Visterniceni, legatura nemijlocita cu Aeroportul International Chisinau, creeaza premisele pentru un prospect stradal reprezentativ.

Obiective:

Regenerarea Caii Orheiului pentru adaptarea la rigorile unui bulevard de secolul XXI; dezvoltarea suprafetelor pietonale si a celor pentru ciclisti; implementarea unor benzi dedicate pentru transportul in comun; crearea unor conexiuni facile intre zonele locuite prin traversari inaltate, adaptate necesitatilor persoanelor cu dizabilitati locomotorii; refacerea statiilor de transport in comun; facilitarea accesului spre gara Visterniceni.

IMPLICA-TE!

Aceasta este doar o propunere. Implică-te și spune-ne cum ar putea fi revitalizata Calea Orheiului, în secțiunea de comentarii de mai jos. Vom discuta toate opiniile și vom încerca să le integrăm în conceptul de ansamblu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *