Business Park

5 BP

De-a lungul Caii Orheiului propunem reglementari care creeaza premizele pentru dezvoltarea unui Parc de Afaceri – Business Park – cu cladiri de inaltime medie destinate inchirierii de birouri si functiuni complementare acestora.

DELIMITAREA ZONEI

Zona de business se va dezvolta de-a lungul Caii Orheiului, intre statia de cale ferata Visterniceni si sensul giratoriu de la intersectia dintre Calea Orheiului si Bulevardul Tudor Vladimirescu.

SITUAȚIA EXISTENTĂ

Situatia existenta prezinta o zona dezvoltata necontrolat, cu functiuni dintre cele mai diverse, de la cladiri de birouri, puncte de alimentare cu carburant, si unitati de alimentatie publica, la unitati comerciale care comercializeaza materiale de constructii. Regulamentul Local de Urbanism prevede urmatoarele reglementari functionale pentru zona studiata: Re – revitalizare pe ambele laturi ale strazii principale, cu exceptiile parcelelor cu zone C2 – funcţiuni care asigură o gamă largă de servicii mai rar frecventate si zona C7 – zona comerciala cu trafic intens.

Business Orhei Existent

Disfunctionalitati:

Lipsa unui caracter al zonei; lipsa reglementarilor la nivel zonal; autorizarea constructiilor fara aprobarea, in prealabil, a unui Plan Urbanistic Zonal; spatiu public neprielnic, in prezent, unor astfel de functiuni.

EXEMPLU DE BUNA PRACTICA

Cladirea Natali, construita in La Spezia, Italia, este o cladire reprezentativa pentru tipologia de imobile de birouri cu un numar redus de niveluri. In acest caz, la fel ca in cele mai bune exemple de acest fel, spatiul de la subsol sunt destinate parcarilor colective, spatiile de la parter sunt destinate activitatilor comerciale de uz comun sau complementar celor de afaceri, iar spatiile de la etaj sunt destinate strict spatiilor pentru biroruri de clasa A.

Business

PROPUNEREA

Ansamblul propus cuprinde 34 de cladiri, fiecare dintre ele avand o arhitectura cu un caracter individual, dar integrata in imaginea de ansamblu. Propunerile urmaresc parcelele existente, constructiile fiind autorizate prin reunirea a 2-3 parcele individuale. Pentru fiecare cladire se asigura acces la parcajul subteran si parcaje la nivelul solului, cu acces deosebit fata de prospectul stradal principal. Trotuarele pietonale si spatiile verzi vor fi amenajate pe suprafata parcelelor private, pentru a respecta linia rosie.

Obiective:

Reglementarea si edificarea unui ansamblu complet si complex de afaceri; amenajarea spatiilor publice din proximitatea acestora.

IMPLICA-TE!

Aceasta este doar o propunere. Implică-te și spune-ne cum ar putea fi cel mai bine configurat parcul de afaceri, în secțiunea de comentarii de mai jos. Vom discuta toate opiniile și vom încerca să le integrăm în conceptul de ansamblu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *