Statia

3 Statia

Propunerea statiei de intrschimb Visterniceni este complementara cu o propunere la scara municipala, prin conexiunea ferovioara (prin tram-tren, tren urban sau metrou usor) intre statia de fata, gara feroviara centrala si Aeroportul Internationa Chisinau, devenind un interschimb capabil sa regenereze intreaga zona.

DELIMITAREA ZONEI

Propunerea priveste strict statia de cale ferata Visterniceni.

SITUAȚIA EXISTENTĂ

In prezent, statia este deservita de mijloacele de transport feroviar de tip personal, avand un rol secundar in ierarhia garilor feroviare locale. Accesul pietonal este realizat printr-o pasarela care permite traversarea peste calea ferata, dar nu permite accesul persoanelor cu dizabilitati. Pentru conexiunea cu alte mijoace de transport in comun, distantele sunt relativ mari, dovedind ineficienta interschimbului.

Statie Visterniceni

Disfunctionalitati:

Acces ingreunat; distante mari pentru interschimb; lipsa de interes pentru destinatiile oferite din aceasta statie; conectivitate slaba cu infrastructurile de mobilitate activa; degradarea fizica a ansamblului pavilioanelor statiei; degradarea peroanelor si a cailor ferate.

EXEMPLU DE BUNA PRACTICA

Statia de cale ferata Resita Sud deserveste zona centrala a Municipiului Resita din sud-vestul Romaniei. Infrastructura reabilitata cuprinde peroane, cai de rulare noi, o noua copertina, traversare denivelata, dar si restaurarea cladirii istorice a garii. Pentru pretentiile statiei Visterniceni, gara Resita Sud este un model exemplar de buna practica.

Resita Visterniceni

PROPUNEREA

Propunerea vizeaza realizarea tuturor lucrarilor necesare pentru regenerarea si dotarea garii Visterniceni, permitand conexiunea dintre Aeroportul International Chisinau, zona centrala si zona de business nou creata. Statia de la nivelul de calcare de baza se afla in relatie directa cu statia de troleibuz propusa pe viaductul Visterniceni care face conexiunea dintre strada Petru Rares si Calea Orheiului.

Obiective:

Regenerarea garii Visterniceni; realizarea conexiunii la nivel metropolitan, cu Aeroportul International Chisinau; crearea conditiilor de accesibilitate pentru persoanele cu dizabilitati.

IMPLICA-TE!

Aceasta este doar o propunere. Implică-te și spune-ne cum ar trebui sa fie refunctionalizata statia Visterniceni, în secțiunea de comentarii de mai jos. Vom discuta toate opiniile și vom încerca să le integrăm în conceptul de ansamblu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *