Viaductul

4 Viaduct

Viaductul Visterniceni realizeaza conexiunea bulevardului Calea Orheiului cu strada Petru Rares, pentru accesul facil al transportului in comun in zona centrala si, edopotriva, al ciclistilor.

DELIMITAREA ZONEI

Zona este delimitata strict de sensul giratoriu din Calea Orheiului la intersectie cu Calea Mosilor si podul peste raul Bac la care se racordeaza pasajul nou propus.

SITUAȚIA EXISTENTĂ

Pasajul pietonal existent joaca rolul necesar traversarii pentru pietoni, fara a oferi facilitati deosebite acestora din urma. Zona este una defavorizata, fiind necesare investitii majore in infrastructura. Finisajele sunt degradate si nu sunt excluse nici eventuale probleme structurale inregistrate in exploatare.

Pasarela

Disfunctionalitati:

Acces ingreunat; lipsa facilitatilor pentru persoane cu dizabilitati; distante mari pentru interschimb; conectivitate slaba cu infrastructurile de mobilitate activa; degradarea fizica a constructiei.

PROPUNEREA

Propunerea vizeaza demolarea pasarelei existente si edificarea unei pasarele noi, pe acelasi amplasament, care creeaza legatura propice dintre zona centrala si zona de dezvoltare Calea Orheiului. Pasarela va fi destinata exclusiv mijloacelor motorizate de transport in comun si celor nemotorizate. La partea superioara, la intersectia din plan a pasarelei  pietonale si auto si peronul statiei Visterniceni se propune montarea pontajelor corespunzatoare.

Obiective:

Constructia viaductului Visterniceni si a statiei de troleibuz adiacenta, cu infrastructura corespunzatoare pentru accesul pe peronul statiei feroviare.

IMPLICA-TE!

Aceasta este doar o propunere. Implică-te și spune-ne daca este oportuna propunerea, în secțiunea de comentarii de mai jos. Vom discuta toate opiniile și vom încerca să le integrăm în conceptul de ansamblu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *