Studiul sociologic

1 Socio

Studiul a fost realizat in luna Noiembrie 2013, pe un esantion de 21 de persoane din intreg cartierul. Conform densitatii precizate in Planul Urbanistic General, numarul de locuitori din zona Visterniceni, intre cele patru bulevarde, este aproximativ 386. Desi recunoastem necesitatea unui nou studiu, adus la zi, il consideram pe acesta ca un punct de plecare suficient pentru a genera anumite propuneri ancorate in realitate.

Locuitorii din zona Circului considera, cu precadere, faptul ca se afla in centrul orasului.
Socio durata zona

Cei mai multi dintre rezidenti locuiesc in zona de 1-2 generatii sau mai mult, ceea ce arata ca aceasta comunitate are continuitate in timp. Niciunul dintre rezidenti nu s-ar muta din acest cartier daca ar avea ocazia. Calitatea vietii este apreciata prin extreme, deoarece 33% o considera nesatisfacatoare, iar 29% foarte buna. Corelat cu cei 29% care considera ca este buna, putem spune ca locuitorii percep calitatea vietii in cartier in mod diferite, eventual in functie de statutul social propriu si mai putin de aspecte de ansamblu care tin de comunitate.
Socio durata

Cu privire la perceptia asupra facilitatilor pe care le ofera cartierul, observam nivelul foarte ridicat de multumire cu privire la proximitatea transportului public si conexiunile pe care acesta le permite; De asemenea, un nivel ridicat este inregistrat cu privire la legaturile pietonale cu restul orasului si colectarea periodica a deseurilor. La polul opus se afla calitatea strazilor si trotuarelor, dar si a spatiilor verzi si parcurilor, pentru care starea actuala este complet nesatisfacatoare din perspectiva rezidentilor. Foarte putine persoane au raspuns cu privire la necesitatea consultarilor publice pe probleme personale sau de interes comun.
Socio apreciere

Dintre schimbarile pe care locuitorii si le doresc, acestia ar prefera repararea drumurilor si restaurarea elementului reprezentativ, Circul. Cu privire la activitatile care ii pot atrage in spatiul public, cele mai reprezentative sunt cele de recreere, precum plimbarile, miscarea fizica si oportunitatile de socializare.
Socio activitati propuenre

In ceea ce priveste implicarea, se manifesta o dorinta ridicata a locuitorilor de a participa prin voluntariat la cresterea calitatii vietii din cartier, in jurul valorii de 80%. Locuitorii s-ar implica direct in amenajarea locurilor de joaca pentru copii, amenajarea spatiilor verzi si plantarea arborilor, dar si in amenajarea unor locuri de stat pentru activitati de socializare.
Socio Implicare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *